φροντιστήρια γλυφάδα
  • Home
  • Υπηρεσίες
  • Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Όταν ο επιφανής Aμερικανός φιλόσοφος και παιδαγωγός JohnDewey (1859-1952) έλεγε ότι ΄΄διδάσκοντας σήμερα με τις μεθόδους του χθες στερούμε από τα παιδιά μας το αύριο…΄΄ σίγουρα δεν φανταζόταν πώς αυτή η ρήση του θα υλοποιούνταν από ένα φροντιστήριο στη μακρινή γι΄ αυτόν Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ας δούμε λοιπόν πώς βιώνουμε το νόημα της φράσης αυτής στο φροντιστήριο μας:

 

diadrastikoi finalΔιαδραστικοί πίνακες (interactive boards):

Η χρήση του διαδραστικού πίνακα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε διαφημιστικό τρυκ. Προσφέρει πληθώρα εφαρμογών και διευκολύνει τη διδασκαλία, με τη βασική προϋπόθεση να διαθέτεις πλήρως εκπαιδευμένους καθηγητές, που θα αξιοποιήσουν τις αμέτρητες δυνατότητές του. Το απαιτούμενο λογισμικό που χρησιμοποιούμε είναι από τα πιο εξελιγμένα (της εταιρίας Mimio) και παρέχει εργαλεία γραφής, προβολής και αποθήκευσης δεδομένων που επιτρέπουν στον χρήστη να έχει τεράστια ευελιξία, ταχύτητα, υψηλή ευκρίνεια απεικόνισης σχημάτων και εικόνων και αξιοπιστία μέσω συνεχών αναβαθμίσεων (updates) του εν λόγω λογισμικού. Το κυρίαρχο στοιχείο της χρήσης διαδραστικού πίνακα παραμένει πάντα η ξεκάθαρη εκπαιδευτική στόχευση, που δεν καταργεί τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων (χαρτί και μολύβι…) αλλά προσφέρει εναλλακτικές μεθόδους παρουσίασης και εμπέδωσης της ύλης.

prosomiosi finalΠροσομοιώσεις (simulations):

Πολλά τμήματα της ύλης γίνονται δύσκολα χειροπιαστά αν ο μαθητής δεν δει πως εξελίσσονται τα φαινόμενα στην πράξη. Η χρήση εξειδικευμένων λογισμικών όπως ενδεικτικά, Geogebra, Interactive Physics και πολλών άλλων δίνουν τη δυνατότητα σε καθηγητές και μαθητές να ‘’παίξουν΄΄ με τα δεδομένα και να φτιάξουν προσομοιώσεις κατά βούληση (on demand simulations) πάνω σε θέματα των σχολικών βιβλίων αλλά και οποιασδήποτε άλλης προέλευσης. Και μάλιστα όλ΄αυτά τόσο στα θετικά όσο και στα θεωρητικά μαθήματα, όπου πάντα τηρουμένων των αναλογιών υπάρχει πεδίο δράσης, κόντρα στην κυρίαρχη άποψη που θέλει τα θεωρητικά να είναι καταδικασμένα σε παραδοσιακούς τρόπους προσέγγισής τους. Mια ιστορική μάχη μπορεί να ζωντανέψει μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση στο Powerpoint, μια μετάφραση άγνωστου αρχαίου κειμένου να γίνει πιο προσιτή με μορφή online test και η Λογοτεχνία με την Έκθεση να αποκτήσουν συναρπαστική υφή με τις LMS παρουσιάσεις του λογισμικού Articulate Storyline, όπου ο καταρτισμένος φιλόλογος μπορεί να φτιάξει ένα πλήρες ΄΄σενάριο΄΄ στα μέτρα του θέματος ή του κειμένου που έχουν οι μαθητές να μελετήσουν.

virtual labEικονικό εργαστήριο (virtual lab):

Oι θετικές επιστήμες χρειάζονται το εργαστήριο και όταν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω χωρικών περιορισμών, η λύση είναι το εικονικό. Πειράματα από διάσημα Πανεπιστήμια, είτε με μορφή videoείτε προσομοιωμένα, εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας με το πλεονέκτημα των επαναλήψεων κατά βούληση και των αλλαγών σε παραμέτρους μεγεθών. Οι μαθητές νοιώθουν ότι συμμετέχουν ενεργά και αντιλαμβάνονται καλύτερα τη μεθοδολογία των θετικών επιστημών, μπαίνοντας για λίγο στη θέση των επιστημόνων και ερευνητών.

 

psifiaki taksiΨηφιακή τάξη (virtual class):

Ο μαθητής δεν παύει να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό μετά την αποχώρησή του από το φροντιστήριο. Μέσω του διαδικτύου, και με χρήση προσωπικού κωδικού, έχει τη δυνατότητα να βλέπει πλήρες ψηφιακό υλικό που ανεβάζουν οι καθηγητές, να επικοινωνεί μαζί τους με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικά να κρατά πλήρη και διαρκή επαφή με το μάθημα που επιθυμεί. H ψηφιακή μας τάξη ουσιαστικά αποτελεί εφαρμογή του Microsoft Sharepoint, μέρους του Office 365, και υποστηρίζεται από την εταιρία Inedu και το αντίστοιχο LMS (Learning Management System) το οποίο μας παρέχει.

 

eksapostaseosEξ αποστάσεως διαδικτυακή διδασκαλία (οnline tuition):

Στην εποχή μας ο χρόνος είναι πολυτιμότερος από ποτέ. Ο σύγχρονος μαθητής δεν έχει την πολυτέλεια του ΄΄χαμένου΄΄ μαθήματος, λόγω ασθένειας, ακραίων καιρικών φαινομένων, απεργιών στα ΜΜΜ ή άλλων σχετικών αιτιών. Για εμάς όλ΄αυτά απλά ΄΄δεν υπάρχουν΄΄. Μέσω κατάλληλου λογισμικού τηλεδιάσκεψης (ΜicrosoftLync), καθηγητές και μαθητές μπορούν να κάνουν μάθημα, σε πραγματικό χρόνο, ο καθένας από τον χώρο του, με χρήση μοντέρνων μεθόδων e-learning και να εγγράψουν το μάθημα σε μορφή multimedia αρχείου (wmv) ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν ξανά κατά βούληση. Έκτακτες και μη ανάγκες, ομαδικού ή ατομικού χαρακτήρα καλύπτονται ακόμη και Σαββατοκύριακα, πριν από διαγωνίσματα ή άλλες παρόμοιες περιστάσεις. Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές μας ακόμη και εξ αποστάσεως…!!!

tuitorΟnline ενημέρωση γονέων:

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα ασφυκτικά ωράρια των εργαζόμενων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και την ανάγκη τους να ενημερώνονται άμεσα και διαρκώς για την επίδοση των παιδιών τους, παρέχουμε ένα σύστημα, μέσω του οποίου ενημερώνονται για απουσίες, βαθμολογίες, αξιολογήσεις και ότι άλλο αφορά τη σχέση τους με το φροντιστήριο μας 24/7/365 τον χρόνο. Το εν λόγω σύστημα (Tuitor) παρέχει στατιστική επεξεργασία των στοιχείων επίδοσης και συνεργάζεται με αυτοματοποιημένο σύστημα αποστολής SMS προς τα κινητά των γονέων, για άμεση λήψη ενημερώσεων. Όλα τα παραπάνω δεν καταργούν την προσωπική επαφή διεύθυνσης, καθηγητών και γονέων, απλά την υποστηρίζουν και τη συμπληρώνουν.

tablets-ebooksTablets και e-books:

To ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ήδη πραγματικότητα. Αρχεία κάθε μορφής αποθηκεύονται σ΄ ένα οικονομικά προσιτό tablet και αποτελούν το ψηφιακό εγχειρίδιο του σύγχρονου μαθητή. Στατικά αρχεία (doc,pdf,jpg κ.α.), video (wmv, flv, κ.α) καθώς και online tests (σε μορφή HTML) βρίσκονται ανά πάσα στιγμή με το πάτημα της οθόνης αφής του tablet, ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση στο διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα κατεβάσματος αρχείων από την ψηφιακή βιβλιοθήκη Share point του συστήματος LMS.

 

ypodomesΥποδομές:

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες απαιτούν και τις ανάλογες υποδομές. Έτσι, το φροντιστήριο μας, εκτός των άλλων, διαθέτει: ι) Aσύρματο Internet VDSL (50Mbps), ιι) Laptops για χρήση από μαθητές και καθηγητές, ιιι) Έγχρωμο φωτοτυπικό μηχάνημα, ασύρματης λειτουργίας, με δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης από τον καθηγητή σε οποιαδήποτε αίθουσα, ιν) Tablet για εξοικείωση των μαθητών με τη χρήση τους, ν) Iστοσελίδα τεχνολογίας RWD (Responsive Web Design) ώστε να είναι συμβατή και προσβάσιμη από κάθε είδους συσκευές, όπως tablets, smartphones κτλ.

Newsletter

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 219 Γλυφάδα Αθήνα 16674 Ελλάδα

Τηλέφωνο: 210-9638008

Φαξ: 210-9640774

E-mail:info@epignosiglyfada.gr